TIOR

Cum poti pierde peste 5 miliarde de dolari in patru luni

Cum poti pierde peste 5 miliarde de dolari in patru luniCel mai bogat om din India, Mukesh Ambani, a pierdut aproape un sfert din averea sa în doar patru luni. Astfel, miliardul a rămas fără 5,6 miliarde de dolari de la începutul lunii mai până în prezent. Află care este motivul în continuarea articolului nostru.

 

Deprecierea monezii naționale

 

Cum poți pierde 5,6 miliarde de dolari în patru luni? Simplu: moneda națională a țării tale scade în valoare. Cum rupia, moneda oficială a Indiei, a atins un minim record și averea magnatului Indian Mukesh Ambani a avut de suferit.

 

Tendința ca rupia să scadă în continuare este vizibilă în evoluția economiei Indiei. Retragerea de bani din această țară de către investitori străini afectează foarte mult țara, aspect care se va mai observa și în următorii ani, potrivit experților financiari din India.

 

De la începutul lunii iunie 2013, investitorii instituționali au vândut acțiuni ale companiilor indiene ce au totalizat trei miliarde de dolari.

 

Și fratele lui Mukesh, Anil Ambani, a avut de suferit de pe urma scăderii rupiei. Averea acestuia s-a redus cu 17% din luna mai până în prezent. În cifre, fondurile acestuia s-au redus cu 1,7 miliarde de dolari, conform celor de la Bloomberg. Și Anil se află în topul celor mai bogați oameni din India.

 

Sursa foto: paradaphash.com

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI