Cum arata piata imobiliara din Europa?

30-03-2014 / Blog imobiliar

Cum arata piata imobiliara din Europa?Anul 2013 a fost unul în care pe piaţa imobiliară din lume s-au înregistrat scăderi de preţuri la locuinţe. Din studiul realizat de portalul globalpropertyguide.com, care a analizat 42 de state din întreaga lume, reiese că în peste 50% dintre acestea apartamentele s-au ieftinit.

Unde au scăzut şi unde au crescut preţurile locuinţelor în 2013?

 

Ţările în care preţurile locuinţelor au scăzut cel mai mult anul trecut sunt Spania, Irlanda şi Grecia. Nimic surprinzător, având în vedere că aceste state au probleme economice de mai mult timp, iar rata creditelor neperformante este uriașă.

 

La polul opus, în Irlanda, Turcia, Marea Britanie, Lituania şi Islanda preţurile locuinţelor au urcat cu peste 4% anul trecut, iar piaţă imobiliară este pe un trend ascendent. Astfel, spre exemplu în capitala Marii Britanie, preţul mediu al unei locuinţe a depăşit pragul de 200.000 de euro.

Ce s-a întâmplat în România în imobiliare anul trecut?

 

În ţară noastră, anul trecut s-a păstrat tendinţa globală de scădere a pieţei imobiliare, aşa că locuinţele s-au ieftinit, cu circa 10,5%. Scăderea a fost cu 6% mai accentuată faţă de 2012. De altfel, din 2009 până în 2013, preţurile caselor şi apartamentelor din ţara noastră s-au redus cu aproape 60%, potrivit studiului portalului globalpropertyguide.com.

 

Ce se va întâmpla în 2014? Ei bine, analiștii pieței imobiliare sunt de părere că vom asista la o stabilizare de prețuri, confirmată de rezultatele din primele 2 luni ale anului.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.