TIOR

Cum ai putea sa nu mai platesti impozitul pe locuinta de la anul

Cum ai putea sa nu mai platesti impozitul pe locuinta de la anulEşti printre cei care au plătit pentru lucrările de reabilitare termică ale blocului în care locuieşti? Atunci ai toate şansele să fii scutit de la achitarea impozitului pe locuinţă timp de 10 ani, începând din ianuarie 2016.

 

Conform unui proiect de hotărâre al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, toate persoanele fizice care au contribuit financiar la reabilitarea blocurilor de locuinţe din capitală ar putea să fie scutiţi de la plata impozitelor pe următorii 10 ani.

 

“Se aprobă scutirea de la plata impozitului pe clădiri, pe o perioadă de 10 ani, cu începere de la data de 1 ianuarie a anului fiscal următor finalizării lucrărilor de reabilitare, pentru proprietarii persoane fizice ai apartamentelor din blocurile de locuinţe şi ai imobilelor care au executat lucrări de intervenţie pe cheltuiala proprie, construite după proiecte elaborate în perioada 1950 - 1990 şi reabilitate termic pe cheltuiala proprie, asigurându-se creşterea performanţei energetice a imobilelor, astfel încât consumul anual specific de energie calculat pentru încălzire să scadă sub 100 kwh/mp arie utilă, în condiţii de eficiență energetică”, sunt cele mai importante detalii ale proiectului de hotărâre al Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

 

Ce trebuie să faci dacă te încadrezi în categoria de persoane care ar putea să fie scutiţi de impozitul pe locuinţe?

 

Dacă faci parte din cei care ar putea fi scutiţi de plata impozitelor pe locuinţe atunci trebuie să depui mai multe documente, cum ar fi certificatul de performanţă energetică întocmit după finalizarea reabilitării imobilelor.

 

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI