TIOR

Cu Prima Casa sau in numerar? Ce modalitati de plata aleg romanii cand isi cumpara o locuinta

Cu Prima Casa sau in numerar? Ce modalitati de plata aleg romanii cand isi cumpara o locuintaChiar dacă creditul Prima Casă rămâne prima alegere a românilor care vor să-şi cumpere o locuinţă, plata în numerar este una dintre opţiunile principale folosite pentru achiziţia unei case sau a unui apartament.

 

În urma studiului ImoResearch realizat de către grupul de marketing şi cercetare de piaţă ElQual la ediţia de toamnă a unui târg imobiliar am primit confirmarea că programul Prima Casă rămâne motorul creditării pentru locuinţe. 40% dintre cei 200 de respondenţi la sondaj au declarat că un astfel de credit este modalitatea prin care au de gând să-şi cumpere o locuinţă. Procentul este identic cu cel din luna mai şi reflectă importanța programului Prima Casă pe piaţa imobiliară.

 

De asemenea, şi creditele ipotecare standard au o importanță mai mare pentru români pe final de an. 21% dintre opţiunile respondenţilor la studiul din septembrie au fost către această alegere, cu 5% peste procentul din luna mai.

 

Ce ne-am face fără credite?

 

La întrebarea de mai sus răspunsul este surprinzător. 34% dintre persoanele chestionate la târgul imobiliar au spus că au suficiente resurse financiare pentru a-şi cumpăra o locuinţă cu banii jos. Ce înseamnă asta? O posibilă explicaţie o regăsim în studiul ElQual:

 

“Publicul ţintă interesat de achiziţie în luna mai ia în calcul într-o mai mare măsură accesul la un Credit, iar cei interesaţi toamna de achiziţia unei locuinţe sunt într-o mai mare măsură adulţii, proprietari, iar principala modalitate de finanţare la care recurg este achitarea contravalorii imobilului în numerar. Practic, respondenţii cu disponibilităţi financiare sunt atenţi în cursul anului la evoluţia pieţei, pentru a lua o decizie în cunoştinţă de cauza la finalul anului”.

 

 

Pentru că portalul DezvoltatorImobiliar.ro este consecvent în explorarea comportamentului cumpărătorilor de locuințe din România, am colaborat cu  grupul de marketing şi cercetare de piaţă ElQual pentru realizarea unui nou studiu ImoResearch, în luna septembrie 2014. Rezultatele cercetării au fost comparate cu cele din mai 2014, la precedentul târg imobiliar de profil.

Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI