TIOR

Crestere nesemnificativa a lucrarilor de constructii in luna iulie

Crestere nesemnificativa a lucrarilor de constructii in luna iulieÎn luna iulie a acestui an, volumul lucrărilor de construcții a crescut, atât ca serie brută cu 1%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 4% față de luna iulie din 2015, se arată în datele transmise de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pentru elementele de structură, creșterea la lucrările de construcții noi a fost de 11,7%. Pe de altă parte, s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 34,9%, respectiv cu 6,1%.

Clădirile rezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 3,6%, respectiv cu 0,5%, în schimb, clădirile nerezidenţiale au crescut cu 6,3%.

În comparație cu prima lună de vară, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 3,5%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 0,6%. Scăderi au fost la lucrările de reparaţii capitale cu 10,2%. Pe obiecte de construcţii, s‐au înregistrat creşteri la clădirile nerezidenţiale cu 14,2% și la clădirile rezidenţiale cu 12,7%. Construcţiile inginereşti au scăzut cu 0,2%.

Dacă vorbim de iulie 2016 comparativ cu iulie 2015, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 1,0%. Pe elemente de structură s‐au înregistrat creşteri la lucrările de construcţii noi cu 11,7%. Scăderi au fost la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 34,9%, respectiv cu 6,1%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale a crescut cu 6,3%. Clădirile rezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 3,6%, respectiv cu 0,5%, se precizează în comunicatul INS.

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI