TIOR

Constructii bizare din lumea intreaga - case cu susul in jos (1)

Constructii bizare din lumea intreaga - case cu susul in jos (1)Pentru că nu toate lucrurile sunt făcute “ca la carte” sau aşa cum ar trebui, va prezentăm una dintre cele mai bizare construcţii din lumea întreagă, şi anume o casă cu susul în jos, din oraşul polonez Szymbark.

 

În micuţul oraş polonez Szymbark, compania Danmar, deţinută de către un cunoscut designer și filantropist din Polonia, Daniel Czapiewski, a construit în anul 2007 o casă din lemn cu totul şi cu totul specială. Locuinţa este, după cum va aşteptaţi, cu susul în jos, iar explicaţia pentru acest lucru este una interesantă: forma casei simbolizează dezorientarea pe care o simte poporul polonez într-o lume care se schimbă în fiecare zi şi în care niciodată nu poţi să ştii la ce să te aştepţi, dar şi ura şi repulsia faţă de sistemul comunist care a guvernat Polonia în deceniile trecute. De altfel, din interiorul televizorului montat înauntru răzbat sloganuri de propagandă comunistă, iar tablourile care înțesează pereții înfățișează scene de revoltă împotriva regimului.

 

De-a lungul anilor, casa care stă pe acoperiş a atras numeroşi vizitatori, fascinaţi de popularitatea construcţiei. Odată intraţi înăuntrul acesteia, aceştia au reclamat senzaţii acute de ameţeală şi stări de vomă. Nici nu este de mirare: toate lucrurile aflate aici sunt întoarse invers, de la televizor, până la chiuvetele de la baie şi bucătărie iar oamenii păşesc... pe tavan! Nu mai menţionăm că intrarea se face prin acoperiş...

 

Şi muncitorii care au pus umărul la construcţie au avut de îndurat multe de-a lungul perioadei în care au lucrat, aceştia fiind nevoiţi să ia numeroase pauze din cauza disconfortului pe care-l resimţeau în interiorul casei atipice.

 

Durata pentru construcţia casei din Szymbark a fost de 114 zile, de peste 5 ori mai mult faţă de timpul necesar în mod obişnuit pentru a ridica o locuinţă din lemn.

 

Sursa foto: oddstuffmagazine.com

Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI