TIOR

Clujenii prefera sa cumpere locuinte cu cash, in fata creditelor

Clujenii prefera sa cumpere locuinte cu cash, in fata creditelorClujenii preferă să cumpere locuinţe cu cash, în faţa creditelor bancare. Aproape 85% din tranzacţiile imobiliare realizate de clujeni în anul 2014 au fost din surse proprii, fără ajutorul instituţiilor de creditare.

 

Locuitorii Clujului cumpără locuinţe mai degrabă prin plata cash, decât prin credite. Aproximativ 85% din tranzacţiile imobiliare din 2014 au fost realizate din surse proprii şi doar 15% cu ajutorul băncilor.

 

De-a lungul anului trecut, în municipiul Cluj-Napoca au fost cumpărate 6.355 proprietăţi imobiliare, din care două treimi au fost apartamente şi case. Acestea au necesitat investiţii de 284 milioane euro, cu aproape 25% mai mari decât în anul 2013.

 

Cele mai multe tranzacţii cu locuinţe în Cluj s-au realizat în octombrie. De asemenea, tot în această lună s-a înregistrat cea mai mare valoare tranzacţionată, de aproape 32 milioane euro. Cartierul Mănăştur a dominat piaţa imobiliară, aici având loc peste 1.000 de vânzări de imobile.

 

Sursa: arenaconstruct.ro

 

Elvila
TIOR

907.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI