TIOR

Cladiri eficiente energetic pentru autoritatile publice si IMM-uri

Cladiri eficiente energetic pentru autoritatile publice si IMM-uri

Autoritățile publice și IMM-urile sunt încurajate să utilizeze eficient energia prin Legea nr. 121/2014, promulgată luni de Președintele Klaus Iohannis, relatează capital.ro.

În luna februarie, guvernul a aprobat modificarea legii prin care imm-urile și instituțiile de stat, locale și regionale, vor putea utiliza eficient energia pentru clădiri, cu ajutorul unor scheme de sprijin, în special pentru întreprinderile mici și mijloci.

Modificarea adusă de Guvern legii prevede ca în cazul IMM-rilor să fie alcătuite programe care să încurajeze realizarea de auditiri energetice.

Ce înseamnă audit energetic?

Auditul energetic al unei clădiri urmărește identificarea principalelor caracteristici termice și energetice ale construcției și ale instalațiilor aferente acesteia. Următorul pas este stabilirea din punct de vedere tehnic și economic a soluțiilor de reabilitare sau modernizare termică și energetică a construcției, plus a instalațiilor aferente acesteia, totul pe baza rezultatelor obținute din activitatea de analiză termică și energetică a clădirii. 

De asemenea, se va alcătui și un fond de investiţii legat de domeniul eficienţei energetice.

Cine se va ocupa de acest proiect?

Cel care poate introduce aceste scheme de sprijin este Ministerul Energiei. Mai mult decât atât, aceste scheme pot fi folofite și în cazul în care măsurile propuse sunt puse în aplicare, respectând legislația actuală în domeniul ajutorului de stat.

Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI