TIOR

Chinezii, lideri la investitiile imobiliare din lume

Chinezii, lideri la investitiile imobiliare din lumeInvestiţiile imobiliare ale chinezilor pe pieţele din întreaga lume au trecut de graniţa a 5 miliarde de dolari în primele 3 trimestre din 2013, cu peste 1 miliard de dolari mai mult faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut. Cele mai multe tranzacţii au avut loc în Europa, Australia, Asia şi Statele Unite.

 

Investiţie imobiliară de 725 de milioane de dolari, doar în New York

 

Cel mai mare conglomerat privat al Chinei, Fosun, a realizat o investiţie imobiliară de numai puţin de 725 de milioane de dolari în zgârie-norii de 60 de etaje din New York, One Chase Manhattan Plaza. Clădirea a fost cumpărată de la JP Morgan Chase.

 

Investiţii imobiliare de 2 miliarde de dolari pe piaţa europeană

 

Interesul chinezilor pentru proprietăţile imobiliare din Europa a crescut treptat, în ultimii ani.

 

Până la finalul trimestrului 3 din 2013, chinezii investiseră aproximativ 2 miliarde de dolari în imobiliarele de pe Bătrânul Continent.

 

Dintre toate ţările europene, Marea Britanie este cea mai căutată de către chinezi. Birourile din Londra rămân cele mai populare printre investitori.

 

Peste 1,5 miliarde de dolari investiţi de către chinezi în proprietăţi imobiliare din Australia şi Singapore

 

Şi pe celelalte continente ale lumii chinezii au realizat investiţii imobiliare consistente. Spre exemplu, în Australia, în primele 9 luni din 2013, au fost cheltuiţi peste 500 de milioane de dolari pe proprietăţi comerciale, iar în Singapore (Asia) a fost alocat un miliard de dolari doar pentru construcţia unei clădiri mixte (retail şi hotel).

 

Sursa foto: chinasmack.com

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI