TIOR

Certificatele energetice ale locuintelor s-au ieftinit cu 50%

Certificatele energetice ale locuintelor s-au ieftinit cu 50%Acte obligatorii la vânzarea sau închirierea de locuinţe încă de la jumătatea anului 2013, certificatele energetice s-au ieftinit chiar şi cu peste 50% în ultimii 3 ani. Numărul auditorilor energetici a crescut considerabil şi de aceea tarifele percepute de către aceştia s-au diminuat.

 

Certificatele energetice au ajuns să coste chiar şi cu peste 50% mai puţin ca în urmă cu 3 ani, se arată într-un raport al companiei Like Consulting, care a discutat cu mai mulţi auditori din cele mai importante oraşe ale ţării (Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara). Dacă în anul 2012, un certificat energetic pentru o garsonieră valora 300 de lei, acum suma pe care trebuie să o plăteşti s-a înjumătăţit. O ieftinire şi mai consistentă este observată la apartamentele de 2 camere (de la o medie de 400 de lei în 2012 la 180 de lei în 2015).

 

Cele mai drastice scăderi ale tarifelor percepute de către auditorii energetici s-a înregistrat pentru casele din România. În urmă cu 3 ani trebuia să achiţi 5 euro pentru fiecare mp al casei, însă acum preţul a scăzut la doar 2 euro/mp.

 

În România, numărul auditorilor energetici a crescut progresiv din 2011, astfel încât la începutul acestui an erau atestaţi numai puţin de 1.533.

Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI