TIOR

Cele mai mari investitii imobiliare din Romania

Cele mai mari investitii imobiliare din RomaniaConform unei analize a capital.ro, printre cele mai mari investiţii imobiliare din România ultimilor ani s-au făcut în proiectul Băneasa, în proiectul UpGround şi în ansamblul urbanistic Palas Iaşi.

 

Capital.ro scrie că cea mai mare investiţie imobiliară realizată în România ultimilor ani a fost în proiectul Băneasa, dezvoltat de către cunoscutul om de afaceri Gabriel Popoviciu. Din 2006, anul începerii proiectului, s-au cheltuit aproximativ 350 de milioane de euro pentru dezvoltarea a sute de mii de metri pătraţi de spaţii comerciale şi spaţii de birouri, dar şi pentru construirea a peste 300 de vile de lux.

 

Un alt mare proiect imobiliar dezvoltat în ţara noastră în ultimii ani este ansamblul urbanistic al lui Iulian Dascălu, din Iaşi. Omul de afaceri a reuşit să strângă 260 de milioane de euro că să construiască un mini-oraş, în care există un mall (cu o suprafaţă închiriabilă de 47.500 de euro), o alee comercială de 6.600 de mp, 3 clădiri de birouri, un parc, o parcare subterană (de 2.500 de locuri), săli de evenimente şi 2 hoteluri.

 

Şi în proiectul UpGround, dezvoltat în zona de nord a Bucureştiului, s-a investit o sumă foarte mare de bani: 250 de milioane de euro. Aici puteţi găsi 2 blocuri de apartamente (ce totalizează 600 de apartamente noi) şi 2 clădiri de birouri, ce pun la dispoziţie clienţilor aproximativ 80.000 de mp pentru închiriat.

 

Printre alte menţiuni se numără şi Cosmopolis, unul dintre cele mai mari ansambluri rezidenţiale din ţară. Pentru acest proiect, compania Opus Land Development a alocat o sumă de 230 de milioane de euro, începând cu anul 2007. Locatarii complexului rezidenţial au la dispoziţie o mulţime de facilităţi, printre care 3 piscine exterioare, beauty salon, supermarket, restaurant, teren de tenis, sală de fitness, cafenea sau loc de joacă. În Cosmopolis locuiesc 2.000 de persoane, în cele aproximativ 1.200 de locuinţe finalizate.

 

Sursa foto: cosmopolis.ro

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI