TIOR

Cele 3 metode folosite la evaluarea pretului unei locuinte

Cele 3 metode folosite la evaluarea pretului unei locuinteAdrian Vascu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi, a declarat, într-o emisiune la zf.ro, că există 3 metode folosite la evaluarea preţului unei locuinţe. Află care sunt acestea.

 

La evaluarea preţului unui apartament sau a unei case, se pot folosi 3 metode clasice, potrivit lui Adrian Vascu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi.

 

1. Preţul la care s-au vândut alte case sau apartamente similare, din zonă, determină, automat, şi preţul locuinţei care se vinde.

 

2. Veniturile care se pot obţine prin închirierea locuinţei reprezintă o altă metodă care trebuie luată în calcul la evaluarea preţului casei sau apartamentului.

 

3. Costul construirii unui imobil în zona în care se află locuinţa care se evaluează este a treia metodă menţionată de către Adrian Vascu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi.

 

Localizarea şi preţul celorlalte apartamente sau case din apropiere sunt, totuşi, cei mai importanţi factori care se iau în calcul la evaluarea preţului unei locuinţe.

 

Vrei să cumperi sau să închiriezi apartamente în București? Vezi oferte de vânzare apartamente București și închiriere apartamente București.

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI