TIOR

Ce se intampla cu cea mai scumpa piata imobiliara din lume

Ce se intampla cu cea mai scumpa piata imobiliara din lumeCea mai scumpă piaţă imobiliară din lume, cea din Hong Kong, ar putea fi ajutată indirect de Statele Unite. Preţurile locuinţelor asiatice ar putea scădea doar dacă banca centrală americană creşte dobânzile.


Deoarece este dependenţă de cotaţia dolarului, piaţa imobiliară din Hong Kong are doar o şansă de a se ieftini: Rezerva federală americană să majoreze dobânda de politică monetară. În ultimii 6 ani, locuinţele din Hong Kong s-au dublat din punct de vedere al preţurilor, astfel că acum un modest apartament de 2 camere costă, în medie, 750.000 dolari!

 

Desigur, vor exista şi repercusiuni. Cea mai mare dintre acestea este creşterea ratelor creditelor ipotecare. Dacă America va creşte dobânda, atunci şi proprietăţile imobiliare din Hong Kong se vor ieftini, însă ratele împrumuturilor populaţiei vor uca semnificativ. Deja locuitorii din Hong Kong plătesc mii de dolari în fiecare lună pentru credite.


Analiştii economici din Hong Kong estimează că preţurile locuinţelor vor scădea cu procente cuprinse între 17% şi 30%, dacă Fed va majora dobânda.

 

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI