TIOR

Ce oras din Romania conduce in topul scumpirilor apartamentelor?

Ce oras din Romania conduce in topul scumpirilor apartamentelor?Cluj-Napoca este lider detaşat în topul scumpirilor apartamentelor din ţară, pe luna ianuarie 2015. Dacă vom compara valorile preţurilor apartamentelor din Cluj-Napoca de acum cu cele de la începutul anului 2014 vom observă o diferenţa de peste 17%!

 

Surprinzător sau nu, cele mai mari scumpiri ale apartamentelor din România pe luna ianuarie 2015 au fost în Cluj-Napoca. De la 818 euro/mp în ianuarie 2014, locuinţele din Cluj-Napoca se vindeau, în medie, la preţuri de 960 euro/mp în ianuarie 2015, deci o creştere de peste 140 de euro/mp. Cele mai afectate tipuri de locuinţe au fost apartamentele noi, ale căror preţuri de tranzacţionare au explodat practic, ajungând de la 715 euro/mp acum un an la 886 euro în prezent! De notat şi dezbătut este şi faptul că apartamentele vechi din oraş sunt mai costisitoare pentru clujeni, întrucât se vând la un preţ de 1.025 euro/mp util!

 

În afară de Bucureşti, unde piaţa imobiliară este, desigur, cea mai puternică din ţară, în niciun alt oraş important al României apartamentele nu sunt la fel de scumpe ca în Cluj-Napoca. Spre exemplu, în Timişoara preţul mediu pe mp al unei locuinţe este de 839 euro, cu 13 euro mai mic faţă de Braşov şi cu 37 de euro sub cel din Constanţa.

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI