Ce inventii pot realiza oamenii: cele mai ciudate cladiri din lume

29-07-2013 / Blog imobiliar

Ce inventii pot realiza oamenii: cele mai ciudate cladiri din lumeDe-a lungul timpului, oamenii s-au întrecut în tot felul de lucruri stranii. În articolul nostru vă vom prezenta câteva dintre cele mai ciudate clădiri din lume.

 

În Coreea de Sud, arhitecții au construit prima casă din lume care are forma unui vas de toaletă. Ideea a apărut pentru a comemora prima întalnire a membrilor Asociației Mondiale pentru Toalete, care a avut loc în anul 2007. Deși designul casei nu este tocmai atrăgător, dotările acesteia nu sunt deloc de neglijat… Una peste alta, clădirea este una dintre cele mai ciudate din lume.

 

O clădire mult mai veche, construită în anul 1922, este Teapot Dome. Aflată în Washington, Statele Unite, aceasta este o benzinărie, care are forma unui ceainic. Istoria din spatele ei este foarte interesantă. Cladirea amintește publicului de scandalul de corupție în care a fost implicat președintele american  Warren Harding.

 

Nici construcțiile din România nu au fost ignorate în topul celor mai ciudate clădiri din lume. Sediul Uniunii Arhitecților din România, aflat în Piața Revoluției, din București, se remarcă prin designul ieșit din comun. Aceasta este construită din sticlă și oțel.

 

În nordul Germaniei a fost construită o casă cu susul în jos. Inspirată de creația unui om de afaceri polonez, care a dorit să scoată în evidență modul de viață din timpul comunismului, clădirea germană este parte integrantă a unei expoziții artistice. Oamenii interesați pot veni oricând să o viziteze.

 

În anul 2007, în China a fost realizat un spațiu expozițional ce are forma a două instrumente muzicale: un pian și o vioară. Construcția este amplasată într-unul dintre cele mai ciudate orașe chineze, Huainan. În curand, aici se va realiza un hotel cu o forma mai mult decât interesantă: a unei palete de tenis de masă. Ce poate suna mai frumos?!

 

Sursa foto: commons.wikimedia.org

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.