TIOR

Ce criza? Apartamentele din Romania si-au reluat cresterea

Ce criza? Apartamentele din Romania si-au reluat crestereaCriza pare departe de România. Apartamentele din ţara noastră au depăşit momentul în care se ieftineau de la lună la lună şi au ajuns, la sfârşitul lunii noiembrie 2015, să aibă preţuri cu 4,7% peste nivelul din aceeaşi lună de anul trecut.

 

964 euro/mp util este preţul mediu al apartamentelor din România, în creştere de la 921 euro/mp util, de acum un an. În toate oraşele mari ale ţării preţurile apartamentelor au înregistrat creşteri în ultimele 12 luni, cu maxime în Cluj-Napoca şi Timişoara.

 

După cum spuneam şi mai sus, în Cluj-Napoca şi în Timişoara au fost cele mai mari avansuri de preţuri pentru locuinţe. Cu un preţ mediu de 1.126 euro/mp util la sfârşitul lunii noiembrie 2015, apartamentele din Cluj-Napoca sunt mai scumpe cu 12,2% faţă de noiembrie 2014. Apartamentele din blocurile vechi din Cluj-Napoca sunt mai scumpe cu aproape 15% faţă de anul trecut, iar cele din ansambluri rezidenţiale au preţuri mai mari cu 8,9%!

 

În Timişoara, preţul mediu pentru locuinţe era în noiembrie 2015 de 937 euro/mp util, cu aproape 200 euro mai mic decât în Cluj-Napoca, care îşi confirmă astfel statutul de cel mai scump oraş din România. În oraşul din vestul României, creşterea preţurilor la apartamente din ultimul an este de 11,8%, de la 838 euro/mp util. Cele mai mari scumpiri au fost pentru locuinţele din blocurile vechi, care au atins procentul de 12,4%, cu 4,2% mai mult decât apartamentele din blocurile noi.

 

Şi în Iaşi, Constanţa şi Braşov locuinţele s-au scumpit în ultimul an, cu aproximativ 5%.

 

Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI