Ce criterii iau romanii in calcul cand cumpara locuinte?

17-05-2016 / Blog imobiliar

Ce criterii iau romanii in calcul cand cumpara locuinte?Reputaţia zonei în care se află locuinţele, apropierea de mijloace de transport în comun şi preţul sunt principalele 3 criterii la care românii se uită atunci când vor să-şi cumpere o casă sau un apartament. Aceasta este una dintre concluziile studiului imobiliar ImoResearch, realizat de compania de marketing şi cercetare de piaţă ElQual, la Târgul Naţional Imobiliar, ediţia aprilie 2016.

Românii sunt interesaţi mai degrabă de factori precum reputaţia zonei, apropierea de mijloace de transport în comun şi mai apoi de preţ atunci când îşi aleg locuinţa pe care vor să o cumpere, potrivit studiului imobiliar ImoResearch, realizat pentru DezvoltatorImobiliar.ro. De asemenea, un criteriu foarte important menţionat de participanţii la studiu este apropierea de zone verzi a locuinţei (precum de parcuri, grădini, păduri).

Factorii tehnici, în coada preferinţelor românilor

Conform studiului ImoResearch remarcăm că factorii tehnici, precum sistemul constructiv al locuinţelor sau compartimentarea acestora sunt mai puţin importanţi pentru românii care vor să-şi cumpere locuinţe şi sunt, în general, aleşi de către persoanele mature, de sex masculin.

În general, reputaţia zonei în care se află locuinţele şi apropierea de mijloace de transport în comun sunt criterii pe gustul tuturor.

De ce reputaţia dezvoltatorului imobiliar nu prezintă interes?

După cum am văzut, pentru românii care vor să-şi cumpere locuinţe cele mai importante criterii sunt reputaţia zonei în care se află imobilul, apropierea de mijloace de transport în comun, preţul şi proximitatea de zone verzi. În aceste condiţii, pentru aceştia reputaţia dezvoltatorului contează prea puţin, dacă cei 4 factori de mai sus corespund necesităţilor.

Cu alte cuvinte, dacă zona în care se găseşte locuinţa este una bună, preţul pe măsură, accesul la transport în comun se face uşor şi în vecinătate sunt şi câteva parcuri, românii sunt mai mult decât mulţumiţi.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.