TIOR

Ce cred bancile despre anul 2014 in imobiliare

Ce cred bancile despre anul 2014 in imobiliareReprezentanţii băncilor din România aşteaptă scăderi de preţuri la locuinţe în 2014, însă la un nivel mult mai mic faţă de ultimii ani, conform informațiilor dintr-un sondaj al BNR. Astfel, creditarea îşi va continuă tendinţa de creştere, se arată în concluziile sondajului Băncii Naţionale a României.

 

Băncile din România estimează o reducere nesemnificativă a preţurilor locuinţelor de-a lungul primei jumătăţi a anului 2014, după care este de anticipat o creştere uşoară a imobiliarelor. Mai bine de 50% dintre bancherii care au participat la sondajul BNR au susţinut această opinie. Din aceste motive, creditarea din ţara noastră va continua să urce, influenţată fiind de condiţiile din ce în ce mai prielnice favorizate de măsurile BNR.

 

Prima Casă, în continuare în topul preferinţelor românilor care vor un credit pentru locuinţa

 

Creditele Prima Casă vor rămâne şi anul aceste cele mai importante împrumuturi care se vor acorda, datorită avansului de doar 5% perceput, dar şi a dobânzilor foarte mici percepute de bănci. Va amintim că la începutul anului 2014, dobânzile pentru creditele ipotecare şi imobiliare în lei se află în jurul valorii de 6%, la fel că şi pentru creditele în euro.

 

Anul acesta ne-am putea aştepta şi la o schimbare pe piaţa imobiliară, dacă renumitul program Nouă Casă va înlocui, până la urmă, Prima Casă.

Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI