TIOR

Cateva dintre cele mai neobisnuite cladiri de apartamente de lux din lume

Cateva dintre cele mai neobisnuite cladiri de apartamente de lux din lumeDe-a lungul anilor, arhitecţii de pe întregul mapamond s-au întrecut în realizarea celor mai neobisnuite clădiri ce găzduiesc apartamente de lux din lume. Site-ul squidoo.com a realizat o mică listă cu câteva dintre asemenea construcţii, care uimesc şi încântă simţul vizual prin unicitatea lor. Noi va prezentăm 3 dintre acestea.

 

1. Lake Point Tower – Chicago, Statele Unite

 

Realizată de către 2 arhitecţi germani, John Heinrich şi George Schipporeit, clădirea de apartamente de lux Lake Point Tower, din inima oraşului american Chicago, se remarcă prin noutatea pe care a adus-o la dată construcţiei sale (anii '60). În aceea perioada, zgârie-nori ce găzduiesc locuinţe de lux nu puteau fi găsiţi în Statele Unite şi nici măcar în Europa.

 

Clădirea cuprinde 720 de apartamente de lux.

 

2. Alexandra Road Housing Estate – Londra, Marea Britanie

 

Cateva dintre cele mai neobisnuite cladiri de apartamente de lux din lumeO altă clădire de apartamente de lux, cu un design cu totul aparte, este Alexandra Road Housing Estate, din Londra. Fiecare locatar de aici împarte intrarea principala şi intrarea la subsol cu câte un vecin... Sursă de inspiraţie pentru construcţie este un... dig. Contrar aparenţelor, cele 520 de apartamente disponibile în complex au dotări şi facilităţi de lux.

 

Vezi alaturat ciudatenia.

 

 

3. Castel Beranger – Paris, Franţa

 

Castel Beranger, construit la sfârşitul secolului al XIX-lea, în capitala Franţei, iese în evidenţă prin stilul ales de către arhitectul Hector Guimard: Art Nouveau. Ce-i drept, se pot observa şi câteva elemente rustice, care cu siguranţă că au contribuit la premiul acordat clădirii de revista Le Figaro, pentru cea mai bună faţadă din Paris.

 

Castel Beranger este gazdă pentru 36 de apartamente de lux.

 

Sursa foto: joeyblsphotography.com

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI