TIOR

Cate apartamente au cumparat chiriasii din blocurile ANL in 2014?

Cate apartamente au cumparat chiriasii din blocurile ANL in 2014?Chiriaşii din blocurile de apartamente construite de ANL au cumpărat doar 515 locuinţe în 2014, cu toate că Agenţia Naţională pentru Locuinţe le-a pus la dispoziţie peste 12.000 de apartamente, iar Guvernul a aprobat achiziţia acestora şi prin credit Prima Casă.

 

Cererea pentru cumpărarea apartamentelor construite de ANL a fost mică în anul 2014, cu toate a Guvernul a alocat un plafon Prima Casă de 500 de milioane de lei pentru achiziţia acestor locuinţe. Doar 515 chiriaşi au hotărât să devină proprietari ai apartamentelor ridicate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe. Dintre aceştia, 357 au cumpărat prin credit şi numai 158 cu banii jos.

 

Prin intermediul unui program al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, chiriaşii din blocurile ANL pot să cumpere apartamentele, fie cu banii jos, fie prin credit Prima Casă.

 

Recordul de apartamente ANL vândute a fost stabilit în Sectorul 6 al Bucureştiului, unde 199 de locuinţe au fost cumpărate (137 prin credit şi 62 cu cash). În Timişoara sau Constanţa s-au vândut 52, respectiv 51 de apartamente, cele mai multe după Sectorul 6 al Capitalei.

 

Cele mai slabe rezultate au fost în Focşani, unde doar o singură locuinţă a fost cumpărată de chiriaşii blocurilor ANL.

Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI