TIOR

Cat costa cele mai scumpe case din provincie si unde sunt

Cat costa cele mai scumpe case din provincie si unde suntCele mai scumpe case de vânzare din provincie au preţuri  apropiate de 2 milioane euro. Braşovul domină piaţa de locuinţe din provincie, cu 2 dintre cele mai scumpe case de vânzare.

 

Atât casele noi de lux, construite în ultimii 5-10 ani, cât şi casele vechi, de epocă, sunt la vânzare în oraşele din provincie la preţuri pe care puţini şi le pot permite. De exemplu, cea mai scumpă casă de vânzare din afara Bucureştiului costă 1,85 milioane euro, este construită în 1930 şi se află în apropiere de centrul istoric al Braşovului. Casa are 28 de camere, peste 800 mp utili şi un teren de aproximativ 950 mp.

 

Alte case scumpe de vânzare din provincie se găsesc şi în Cluj-Napoca. O astfel de locuinţa (de dată această foarte nouă, construită în 2007) este la vânzare în zona Gheorgheni şi costă 1,6 milioane euro. Casă are 8 camere, demisol, parter şi mansardă şi 500 mp. Terenul de 12.500 mp urcă foarte mult preţul, ce-i drept.

 

Ne întoarcem la Braşov şi la casele vechi. Pentru 1,55 milioane euro se poate cumpăra o vilă de 16 camere, în centrul istoric al oraşului. Suprafaţa utilă a casei de vânzare este 700 mp, la care se adaugă terenul de 550 mp.

 

Elvila
TIOR

907.43 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI