TIOR

Casele ANL din Bucuresti s-au ieftinit

Casele ANL din Bucuresti s-au ieftinitDupă ce Senatul României îşi dăduse acordul în luna februarie 2016 pentru proiectul de lege ce privea ieftinirea caselor ANL din Bucureşti, Camera Deputaţilor a adoptat acest proiect.

Este oficial: la calculul preţului de vânzare pentru locuinţele ANL din Bucureşti va fi folosit un coeficient de ponderare de 1,0, mai mic cu 0,4 decât cel de acum. Pe înţelesul tuturor, chiriaşii din locuinţele ANL din Bucureşti care vor să cumpere imobilele vor plăti considerabil mai puţin.

"S-a ajuns în situaţia în care, pe teritoriul ţării, chiriaşii din locuinţele ANL pot cumpăra la valori egale sau mai mici decât valoarea de înlocuire, spre deosebire de chiriaşii locuinţelor aflate pe teritorul Municipiului Bucureşti, care vor trebui să achite o valoare majorată cu 40%. Preţul de vânzare al locuinţelor ANL în oraşele de pe teritoriul ţării variază prin ponderare a valorii de înlocuire în marja 0,9 -1,0, doar pentru locuinţele ANL din Bucureşti s-a decis un indice de ponderare aberant şi nesustenabil de 1,40", este răspunsul Camerei Deputaţilor cu privire la motivul pentru adoptarea legii.

Pasul următor este trimiterea legii către Preşedinte, pentru promulgare.

ANL are un buget de 277 milioane lei pentru construcţia de locuinţe în anul 2016. Agenţia Naţională pentru Locuinţe dispune de finanţări din surse proprii de 154 milioane lei, iar de la bugetul de stat de finanţări de 100 milioane lei. În plus, ANL va aloca o sumă de 23 milioane lei pentru construcţia de locuinţe pentru comunitatea de romi.

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI