TIOR

Casa in care nu vei imbatrani niciodata

Casa in care nu vei imbatrani niciodataÎn orașul american New York poți găsi o casă cu totul și cu totul specială: Bioscleave House. Creată de către doi arhitecți non-conformiști, această locuință ce costă două milioane de dolari are ca principal țel să te facă să te simți… incomfortabil! De ce spunem asta veți afla în continuarea articolului nostru.

 

Arakawa și Madeleine Gins sunt doi arhitecți, poeți și oameni de cultură care s-au cunoscut în anul 1963. Firile lor non-conformiste i-au îndemnat să încerce în permanență să pătrundă dincolo de ceea ce este logic și normal. Astfel, ei au ajuns să creeze lucrari menite să stimuleze simțurile umane atât de profund încât să afecteze oamenii la un nivel psihologic care le va schimba percepția despre ceea ce este în jurul lor.

 

Casa Bioscleave este cea mai cunoscută realizare a lui Arakawa și Madeleine Gins. Aceasta are o bucătărie, două dormitoare, o baie și un living. Nimic special până aici. Dar dacă îți spunem că în fiecare cameră podelele sunt denivelate, bucătăria se află în mijlocul casei iar ușile lipsesc cu desăvârșire? Mai mult decât atât, corpurile de iluminat sunt poziționate atât de sus încât nu există nicio modalitate ușoară de a ajunge la ele. În niciun punct tavanul nu se află la același nivel.

 

Care este conceptul din spatele Casei Bioscleave? Ei bine, potrivit celor doi arhitecți, această casă trebuie să te facă se te simți inconfortabil. Doar așa, sistemul după care funcționezi se va activa la maximum și va încerca să preia controlul. Efortul va fi atât de intens, încât, paradoxal, vei fi stimulat și vei deveni mai puternic, mai agil, mai bine pregătit. Rezultatul: procesul de îmbătrânire al corpului tau va încetini semnificativ. Zilnic vei fi mai activ, mai plin de viață și mai puternic.

 

Schimbarea percepției asupra mediului și a modului în care trăim este un lucru pe care nu-l facem atât de des pe cât ar trebui, conform spuselor lui Arakawa si Madeleine Gins. Astfel, dacă omul este obligat să se adapteze constant la noi și noi provocări în cele mai comune locuri și în cele mai comune ipostaze, precum propria lui casă, atunci va deveni mai inventiv și va putea avea acces la multe dintre lucrurile care sunt dincolo de aparențe. Mai simplu: va deveni o persoană mai pregătită să înfrunte neprevăzutul.

 

În esență, ce suntem noi ca ființe umane dacă nu încercăm tot timpul să gasim noi și noi modalități de a ne autodepăși și de a ne dovedi, nouă înșine, că meritam să fim mai buni? Întrebarea este dacă ai două milioane de dolari pentru asta…

 

Sursa foto: m.theglobeandmail.com

Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI