TIOR

Bucurestiul, in top 10 al celor mai atractive piete imobiliare din Europa

Bucurestiul, in top 10 al celor mai atractive piete imobiliare din EuropaPiaţa de imobiliare din Bucureşti este printre cele mai atractive din Europa, potrivit analiştilor de la BNP Paribas Real Estate. Alte oraşe importante, precum Amsterdam, Dublin, Milano, Barcelona, Madrid, Bruxelles, Varşovia, Roma şi Luxemburg au avut rezultate excelente în imobiliare în anul 2013.

 

Conform unui raport al BNP Paribas Real Estate, interesul investitorilor din imobiliare a crescut mult în 2013 pentru următoarele oraşe: Varşovia, Dublin, Amsterdam, Milano, Roma, Barcelona, Madrid, Bruxelles, Luxemburg şi Bucureşti. De altfel, comparativ cu 2013, anul trecut volumul investiţiilor imobiliare s-a majorat cu aproape 75%, iar pentru 2014 se aşteaptă că acesta să ajungă la 10,4 miliarde de euro.

 

Cele mai puternice pieţe imobiliare din Europa rămân cele din Franţa, Germania şi Marea Britanie, care reprezintă în jur de 80% din piaţa imobiliară de pe Bătrânul Continent.

 

Piaţa de imobiliare din Bucureşti, cu perspective încurajatoare pentru 2014

 

“Perspectivele sunt pozitive pentru investitori, cel puţin pe termen mediu. Piaţa chiriaşilor este mult mai rezistentă la şocuri şi randamente, în comparaţie cu alte pieţe din zona Europei Centrale şi de Est. Singura problema rămâne accesul limitat la credite şi de aceea cererea este susţinută mai ales de fondurile străine” se arată într-un comunicat al BNP Paribas Real Estate.

 

Banca Naţională a României a redus la începutul acestui an dobânda de politică monetară până la 3,75% şi a scăzut rezervele minime obligatorii la valută şi lei, pentru a încuraja creditarea.

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI