Bucurestenii vor avea apa calda in continuare

27-09-2016 / Blog imobiliar

Bucurestenii vor avea apa calda in continuareDupă ce ROMGAZ anunțase anterior că va sista aprovizionarea cu gaze naturale pentru Electrocentrale Bucureşti din cauza datoriilor ELCEN, se pare că cele două companii au ajuns la o înțelegere în această dimineață. Astfel, locuitorii Capitalei vor avea în continuare apă caldă.

Compania ELCEN a spus că va achita 6 milioane de lei luni către Romgaz, o mică parte din datoria totală de aproximativ 319 milioane de lei.

Și primarul Capitalei i-a asigurat pe bucureștenii că nu vor rămâne fără apă caldă. În cadrul negocierilor a fost implicat și premierul Dacian Cioloș care a cerut ministerelor competente să rezolve această problemă, a declarat Gabriela Firea.

„E o societate 90% a statului român, prin urmare eu am înțeles din știrea de aseară că Guvernul taie gazele Guvernului. Cred că unii reprezentanți ai guvernului trebuie să dea dovadă de mai mult profesionalism și înțelepciune. Am informația că premierul s-a implicat și a solicitat ministerelor de resort să o rezolve și aștept ca această hotărâre a premierului să fie respectată”, a spus primarul Capitalei.

Mai mult, Gabriela Firea a declarat că întreruperea apei calde este interzisă prin lege, lucru ce ar conduce la o faptă penală.

„Garanția este legea din România care nu permite deconectarea de la infrastructura critică națională. E faptă penală. Am încredere că ELCEN și Romgaz cunosc legea și cu siguranță nu vor lua astfel de măsuri. Sunt total deschisă dialogului și cred că putem găsi soluții legale. Cred că nu se vor opri nici gazele și nici apa caldă. Ar fi o faptă penală, câtă vreme populația și-a plătit facturile iar Primăria Capitalei a plătit subvențiile. Primăria Capitalei va mai plăti 193 de milioane către RADET în contul subvenției legale pe care o are de plătit. Iar RADET va plăti către ELCEN, iar ELCEN către distribuitorii de gaz. Nu vom opri plățile”, a explicat Primarul General.

În total, mai mult de 1,25 de bucureșteni primesc apă caldă de la ELCE, cu ajutorul distribuitorului de energie termică RADET. Probleme ar putea reapărea pentru că și RADET și-a anunțat intrarea în insolvență.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.