TIOR

BRD si BCR, in topul celor mai valoroase 100 de companii din Romania

BRD si BCR, in topul celor mai valoroase 100 de companii din RomaniaBRD şi BCR au fost incluse în topul celor mai valoroase 100 de companii din România, că urmare a unui top realizat de Ziarul Financiar, în parteneriat cu casa de investiţii Capital Partners.

 

BRD, cea mai valoroasă bancă locală

 

BRD, a două bancă din România (după numărul activelor) este cea mai valoroasă instituţie financiară de la noi. Banca este deţinută de către francezii de la Societe Generale şi a fost evaluată de către ZF şi Capital Partners la suma de 1,45 miliarde de euro (cu 9% mai mult decât în 2012), ocupând astfel locul al şaselea în topul celor mai mari 100 de companii din România. Anul trecut, BRD ocupa locul al optulea.

 

BCR, pe locul secund

 

BCR, cea mai mare instituţie financiară din România (după numărul de active) a fost evaluată la 1 miliard de euro, cu 6% mai puţin decât în 2012. Banca ocupă locul al unsprezecelea, în clasamentul celor mai valoroase companii din România. În primele 9 luni din 2013, BCR a avut un profit de 127 de milioane de euro.

 

În topul întocmit de Zf şi casa de investiţii Capital Partners au mai fost incluse şi alte 7 bănci. În total, cele 9 instituţii financiare au fost evaluate la 5,2 miliarde de lei.

Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI