TIOR

Bistrita, orasul unde a fost scoasa la vanzare cea mai veche casa

Bistrita, orasul unde a fost scoasa la vanzare cea mai veche casaÎn oraşul Bistriţa tocmai a fost scoasă la vânzare cea mai veche casă: Casa Zidaru. Aceasta este cea mai veche locuinţa ce poate fi cumpărată oficial în România.


Cea mai veche casă scoasă la vânzare în România are o istorie de peste 500 de ani şi este inclusă în categoria A pe lista monumentelor istorice. Cele dintâi urme ale aşezării sunt însă şi mai vechi de atât, datând din secolul al XIII-lea.


Casa Zidaru, din Bistriţa, are o suprafaţă construită de peste 800 de mp şi un teren de 631 mp. După ce a fost cumpărată de către medicul Octavian Buduşan, în perioada interbelică, casa a intrat în posesia nepotului acestuia, Gabriel Roşca. De curând, acesta a decis să o scoată la vânzare, la preţul de 1,2 milioane de euro, cu 500.000 de euro sub pretenţiile iniţiale ale moştenitorului.


Din anul 2010, în Casă Zidaru a fost pus în funcţiune un restaurant, care a fost însă închis anul acesta, din cauza falimentului firmei care-l administra.


În situaţia în care casa nu va putea fi vândută, Gabriel Roşca va încerca în continuare să o transforme într-un muzeu, chiar dacă încercările în acest sens au fost deocamdată eşecuri.


Casa Zidaru îmbină armonios stilul gotic cu cel renascentist, pe care şi-o va păstra intactă până ce comuniştii au venit la putere şi a fost naţionalizată.

 

Vezi oferta de case noi de vânzare de pe portalul www.dezvoltatorimobiliar.ro

 

Sursa foto: cazare.info

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI