TIOR

ATENTIE cand mergeti in Centrul Vechi

ATENTIE cand mergeti in Centrul VechiVă sfătuim să aveți mare grijă când mergeți în Centrul Istoric al Capitalei. Aproximativ 38 de imobile din Centrul Vechi sunt încadrate în clasa I de risc seismic și reprezintă pericol public. În aceste clădiri sunt 87 de apartamente ocupate de 200 de locatari, iar pe Calea Victorie sunt aproape 12 imobile cu risc ridicat.

Anunțul a fost făcut recent de Primarul General al Bucureștiului, Gabriela Firea într-o conferință de presă.

”În zona Centrului Istoric, structura imobilelor încadrate în diferite clase de risc seismic - proprietate privată a statului sau proprietate mixtă - se prezintă astfel: risc seismic gradul I pericol public - 38 de imobile, în care sunt 87 de apartamente ocupate în prezent de 200 de cetăţeni; risc seismic gradul I - 11 imobile; risc seismic gradul II - 6 imobile. În ceea ce priveşte clădirile cu bulină de pe Calea Victoriei: imobile încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public - 12 clădiri; clasa I risc seismic - o clădire; clasa a doua - trei clădiri; clasa a treia - două clădiri”, a punctat Gabriela Firea.

Aceasta mai spune că au fost demarate în regim de urgență procedurile pentru consolidarea clădirilor amintite mai sus.

”În funcţie de concluziile raportului de expertiză se poate trece la serviciul de proiectare şi demararea execuţiei lucrărilor. Pentru fiecare fază este necesară solicitarea din partea proprietarilor şi depunerea documentelor. Beneficiază de finanţare de la bugetul de stat imobilele încadrate în clasa I de risc seismic şi care prezintă pericol public. Restituirea sumelor aferente consolidării se face de către proprietari în rate lunare egale în lei, fără dobândă, cu o durată de rambursare de 25 de ani de la data recepţiei”, a spus primarul general.

Pe de altă parte, Directorul general al Administraţiei Fondului Imobiliar, Mihai Enăchescu, a precizat că Primăria Capitalei deţine, în Centrul Vechi, şapte imobile în administrare.

”Pe zona Centrului Vechi, în prezent, în evidenţele municipalităţii există şapte imobile deţinute integral, libere, nemaifiind nevoie de intervenţii ulterioare faţă de locatari sau de proprietarii din aceste imobile”, a declarat Enăchescu.

Primăria Generală a început analizarea clădirilor din punct de vedere al riscului seismic, în contextul cutremurului cu magnitudinea 6,2 pe scara Richter care a avut loc în Italia pe 24 august 2016. Peste 270 de oameni, din care 11 români au murit. Guvernul Românie a declarat ziua de astăzi, 2 septembrie, zi de doliu național.

Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI