TIOR

Apartamentele noi s-au scumpit in orasele importante ale Romaniei

Apartamentele noi s-au scumpit in orasele importante ale RomanieiApartamentele noi din România s-au scumpit în oraşele importante, în ultimele luni. Piaţa rezidenţială dă semne clare de revenire, după ani întregi în care preţurile au scăzut constant.

 

Un studiu imobiliar arată că în cele mai importante oraşe ale României apartamentele noi s-au scumpit anul acesta, în primele 9 luni. Vezi în continuare cât de mari sunt preţurile în câteva oraşe mari ale ţării.

 

Apartamentele noi din Brașov s-au scumpit cu 3% de la începutul anului 2014, până la 894 de euro pe metru pătrat util, în timp ce apartamentele vechi s-au scumpit cu doar 1,35%, până la 825 de euro pe metru pătrat util. Diferenţa dintre locuinţele noi şi vechi s-a mărit la 69 de euro pe metru pătrat.

 

În Cluj-Napoca, apartamentele noi s-au scumpit cel mai mult, cu 13,2%, până la 902 euro pe metru pătrat, de la 797 euro pe metru pătrat. Locuinţele vechi au avut preţuri mai mari cu doar 2%, până la 990 de euro pe metru pătrat. De altfel, Cluj-Napoca este singurul oraş mare din ţară în care apartamentele vechi sunt mai scumpe decât cele noi.

 

Diferenţa de preţ dintre locuinţele noi şi vechi în Timişoara este de 73 de euro pe metru pătrat, comparativ cu 46 de euro pe metru pătrat la sfârşitul anului trecut. Apartamentele noi s-au scumpit în Timişoara cu aproape 8%, la aproximativ 900 euro pe metru pătrat util, în timp ce locuinţele vechi cu doar 5%, până la 825 de euro pe metru pătrat util.

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI