TIOR

Apartamentele din Romania continua sa se ieftineasca

Apartamentele din Romania continua sa se ieftineascaConform unui studiu al portalului globalpropertyguide.com, prețurile apartamentelor din România au scăzut cu 10,2% în primele șase luni din 2013, față de aceeași perioadă din 2012. Doar locuințele din Cipru și Grecia s-au ieftinit mai mult, cu 12,7%, respectiv 11,1%.

 

Apartamente din ce în ce mai ieftine, în România

 

Potrivit globalpropertyguide.com, performanțele pietei rezidențiale din România sunt foarte slabe, chiar dacă economia se află pe un ușor trend de creștere. Ieftinirea apartamentelor cu 10,2% in primul semestru din 2013, față de primul semestru din 2012, accentuează și mai mult situația imobiliarelor din România.

 

Chiar și preturile caselor din Romania au scăzut, cu aproape 3% în al doilea trimestru din 2013, în comparație cu trimestrul doi din 2012.

 

Începand cu 2008, prețurile apartamentelor din România au devenit din ce în ce mai mici. Astfel, reducerile au ajuns și până la 50% în orașele mari, printre care și Bucureștiul.

 

În aceste condiții, acum este una dintre cele mai bune perioade pentru a cumpăra un apartament sau o casă. Ieftinirea inclusiv a locuințelor din ansamblurile rezidențiale este și ea benefică, apartamentele și casele noi fiind disponibile la prețuri similare cu cele vechi.

 

Situația imobiliarelor din alte țări europene

 

În studiul globalpropertyguide.com au fos analizate 25 de țări din Europa. Dintre acestea, în 14 s-au înregistrat creșteri ale prețurilor apartamentelor, iar în numai 11 scăderi.

 

În Danemarca (+7,76%), Turcia (+6,94%), Ucraina (+6,24%) și Austria (+6,01%) au avut loc cele mai mari creșteri ale prețurilor apartamentelor.

 

Pe lângă România, Cipru și Grecia, scăderi au apărut în țări precum Olanda, Rusia sau Belgia.

 

Sursa foto: capital.ro

Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI