TIOR

Apartamente noi vs apartamente vechi – care s-au ieftinit si care s-au scumpit?

Apartamente noi vs apartamente vechi – care s-au ieftinit si care s-au scumpit?Unul dintre cele mai noi studii imobiliare arată că apartamentele vechi din România s-au ieftinit cu 1%, în timp ce apartamentele noi au rămas la preţuri stabile, cu uşoare tendinţe de creştere. 644 de euro/mp este preţul locuinţelor vechi după primul semestru din 2014, în timp ce locuinţele noi au ajuns la preţul de 757 de euro/mp.

 

Tendinţa de stabilizare a preţurilor locuinţelor din România este din ce în ce mai clară. Motivele sunt simple: românii au acces mai facil la credite, iar dezvoltatorii imobiliari au coborât preţurile, astfel încât cumpărătorii pot achiziţiona locuinţe mai uşor. Cele mai noi analize imobiliare arată că într-un timp relativ scurt am putea asista la lichidarea stocurilor de apartamente şi case construite în anii de boom imobiliar.

 

În ultimul an, apartamentele noi din România s-au ieftinit cu 0,7% în majoritatea zonelor, până la valoarea medie de 757 euro/mp. Totuşi, în ultimul semestru s-a putut observa o tendinţă de creştere uşoară, însă nesemnificativă.

 

Apartamentele vechi s-au ieftinit cu 1% în ultimul an. Cele mai scumpe locuinţe vechi sunt cele din Bucureşti, unde preţul mediu este de 956 euro/mp. În Timişoara, Constanţa şi Oradea preţurile sunt peste 800 de euro/mp, în timp ce în Alexandria, Sfântu-Gheorghe, Reşiţa, Giurgiu şi Baia Mare preţurile sunt sub 500 de euro/mp.

Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI