TIOR

Anul 2014 – cel mai potrivit pentru cumpararea unei locuinte

Anul 2014 – cel mai potrivit pentru cumpararea unei locuinteÎn ultimele luni, măsurile luate de BNR, Fondul Național de Garantare și Guvern au facut ca perspectivele pentru anul 2014 să fie foarte bune, din punctul de vedere al persoanelor interesate de cumpărarea unei locuințe. De ce este 2014 cel mai potrivit an pentru achiziționarea unei case sau unui apartament vă explicăm în continuare.


Creditele în lei sunt acum mai ieftine decât cele în euro


Datorită scăderii indicatorului ROBOR la 3 luni sub valoarea de 2%, creditele imobiliare și ipotecare în lei au ajuns să fie mai ieftine decât cele în euro, după ani întregi în care lucrurile au fost invers. Astfel, românii care doresc să-și cumpere o locuință acum pot opta fără griji pentru împrumuturi în lei, care necesită avansuri mai reduse (cu până la 20%, dacă ne raportam, spre exemplu, la creditele Prima Casă) față de cele în euro și, în plus, nu mai au grija riscului valutar.


De asemenea, reducerea nivelului rezervelor minime obligatorii ale bancilor va spori fondurile băncilor pentru acordarea de împrumuturi în 2014.


Programul Prima Casă continuă și în 2014

 

Pentru că tot am menționat creditele Prima Casă, este cazul să mai spunem că acestea au fost suplimentate cu 1,2 miliarde de lei (la această sumă se adaugă fondurile rămase neutilizate de anul trecut, de circa 800 de milioane de lei). După cum se știe, împrumuturile prin Programul Prima Casă se acordă doar în moneda națională.


Piața de imobiliare se va stabiliza


Scăderile prețurilor caselor și apartamentelor se vor opri anul acesta, potrivit analiștilor. Astfel, piața se va stabiliza, lucru ce va avea un impact pozitiv asupra tranzacțiilor de locuințe.

Elvila
TIOR

907.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI