TIOR

ANL primeste 22 milioane euro pentru constructia de locuinte in 2016

ANL primeste 22 milioane euro pentru constructia de locuinte in 2016ANL a primit un plafon de 22,2 milioane euro pentru construcţia de case şi apartamente în anul 2016. Agenţia Naţională pentru Locuinţe livrează an de an, încă die la începutul anilor 2000, locuinţe pentru tineri, pe care aceştia le închiriază după care au ocazia să le cumpere (după o perioada de minimum 12 luni).

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a anunţat plafonul pe 2016 pentru construcţia, reabilitarea şi consolidarea locuinţelor în România. ANL a primit un buget de 22,2 milioane euro pentru livrarea de case şi apartamente pentru tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, destinate închirierii.

De asemenea, bugetul pentru construcţia de noi locuinţe sociale este de 5,6 milioane euro, asemănător cu cel pentru construirea de locuinţe sociale pentru chiriaşii evacuaţi şi cu cel pentru reabilitarea termică a blocurilor şi pentru lucrările de intervenţie pentru reducerea riscului seismic.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a mai alocat fonduri pentru sprijinirea construirii de locuinţe proprietate personale (111.000 euro) şi pentru prime de stat pentru contracte de economisire-creditare în sistem colectiv (cea mai mare suma – 47 milioane euro).

Statul va cheltui şi 5 milioane euro pentru crearea de locuinţe sociale pentru rromi.

Elvila
TIOR

907.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI