TIOR

Afla cu cat au crescut preturile la imobiliare in Germania

Afla cu cat au crescut preturile la imobiliare in GermaniaÎn timp ce în România prețurile la imobiliare scad pe zi ce trece, în Germania lucrurile stau diametral opus. În marile orașe, precum Berlin, Hamburg sau Stuttgart, apartamentele s-au scumpit cu până la 25% în ultimii trei ani. În medie, scumpirea la nivel național a fost de 8,25%.

 

Prețurile la imobiliare în Germania au crescut proporțional cu veniturile

 

Conform unui raport al Băncii Centrale Germane, creșterea de peste 8% pentru imobiliare în ultimii trei ani este firească, având în vedere mărirea veniturilor locuitorilor țării.

 

Dobânzile din Germania sunt la un nivel acceptabil pentru majoritatea populației. Cu toate acestea, apartamentele din marile orașe ale țării sunt supraevaluate și cu până la 20%, în vreme ce în orașele mai mici, prețurile corespund mult mai mult cu valoarea de piață.

 

Deoarece există o cerere foarte ridicată pentru apartamentele noi, din ansambluri rezidențiale, și prețurile pentru acestea au urcat semnificativ în ultimii trei ani.

 

În prezent, conform Băncii Centrale Germane, închirierile de locuințe nu sunt la fel de profitabile ca și vânzările, mai ales în cazul apartamentelor noi.

 

Avize de construcție pentru aproape 125.000 de apartamente, în primele 6 luni din 2013

 

În primele 6 luni din 2013, în Germania s-a avizat construcția pentru aproape 125.000 de apartamente, cu aproape 10% mai multe față de prima jumătate a lui 2012.

 

Sursa foto: berlinmove.com
 

Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI