TIOR

Afla ce se intampla acum cu piata imobiliara din Romania

Afla ce se intampla acum cu piata imobiliara din RomaniaPiaţa imobiliară din România este pe un trend pozitiv, după ce preţurile locuinţelor au crescut cu 1,5% între august şi septembrie 2015. 964 euro/mp util este valoarea medie de tranzacţionare a locuinţelor.

 

Situaţie diferită în marile oraşe din România din punct de vedere al preţurilor apartamentelor. Dacă la nivelul întregii ţări preţurile au crescut cu 1,5% în septembrie, faţă de august, în Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi şi Timişoara preţurile au fost fie pe plus, fie pe minus.

 

În Braşov, locuinţele s-au ieftinit cu 1,6%, la 861 euro/mp util. Atât apartamentele din blocurile noi, cât şi apartamentele din blocurile vechi au fost mai ieftine. Diferenţa dintre cele 2 categorii de imobile este acum de 10 euro, în favoarea celor noi.

 

În Cluj-Napoca, apartamentele au fost cu 1,9% mai scumpe în luna septembrie, faţă de august, după ce locuinţele noi şi cele vechi au crescut că preţuri, cu 2%, respectiv 2,4%.

 

La fel ca în Braşov, în Iaşi piaţa imobiliară a avut o scădere, de 0,8%, până la 850 euro/mp util, spre deosebire de Timişoara, unde proprietarii locuinţelor au solicitat preţuri mai mari cu 0,9%, până la 923 euro/mp/lună.

 

În Bucureşti, diferenţa dintre lunile august şi septembrie referitoare la preţurile apartamentelor a fost nesemnificativă. Locuinţele vechi au fost mai scumpe cu 0,4%, ajungând la 1.030 euro/mp util, iar cele noi au scăzut cu 0,9%, până la 1.124 euro/mp util.

 

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI