Afla cat a fost castigul mediu net in luna august

09-10-2017 / Blog imobiliar

Afla cat a fost castigul mediu net in luna augustConform datelor transmise de Institutul Național de Statistică, câştigul salarial mediu nominal net a fost în luna august de 2.364 lei, în scădere faţă de luna iulie cu 27 lei, adică aproximativ 1,1%.

Cele mai mari valori ale câştigului salarial mediu nominal net s‐au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice) (5930 lei), iar cele mai mici au fost în hoteluri şi restaurante (1406 lei).

”În sectorul bugetar s-au înregistrat scăderi ale câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă în învăţământ (-2,3%) ca urmare a reducerii sumelor reprezentând plata cu ora a cadrelor didactice pe perioada vacanţei şcolare, respectiv în sănătate şi asistenţă socială (-0,6%). Câştigul salarial mediu net a crescut uşor în administraţia publică (+0,7%) comparativ cu luna precedentă”, apare în comunicatul INS.

Pe de altă parte, comparativ cu luna august a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 13,9%.

”Creşterile câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă au fost determinate de acordarea de prime ocazionale, drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi alte fonduri (inclusiv tichete de masă şi tichete cadou), dar şi de realizările de producţie ori încasările mai mari (funcţie de contracte)”, spun cei de la Institutul Național de Statistică.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.