TIOR

A fost vanduta cea mai scumpa proprietate rezidentiala din lume!

A fost vanduta cea mai scumpa proprietate rezidentiala din lume!A fost vândută cea mai scumpă proprietate rezidenţială din lume – un castel din vestul Parisului. Preţul? 275 milioane euro!

 

Château Louis XIV, denumit după regele Ludovic al XIV-lea, cel care a construit palatul Versailles, este oficial cea mai scumpă proprietate rezidenţială vândută până acum! Castelul a fost achiziţionat pentru suma de 275 milioane euro, în luna septembrie a acestui an. Tranzacţia a fost intermediată de către agenţia Daniel Feau.

 

Castelul are o suprafaţă de 5.000 mp şi reprezintă definiţia opulenţei. Caracterizat drept proprietatea care oferă fastul de la Versailles sub revoluţia high tech, Château Louis XIV este decorat cu ornamente de marmură şi cu foiţă de aur, lustre şi fresce pictate manual şi cuprinde cramă, sală de cinema, acvariu şi piscină. De asemenea, proprietatea are şi o grădina impunătoare, pe modelul din Versailles.

 

În urmă cu 7 ani, o altă proprietate din Franţa, vila Leopolda, a fost foarte aproape să fie cumpărată de un magnat rus, pentru suma de 370 milioane euro, însă tranzacţia nu s-a mai realizat.

 

Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI