TIOR

81.000 de euro - nu mai mult pentru un apartament. Studiu (VIDEO)

81.000 de euro - nu mai mult pentru un apartament. Studiu (VIDEO)Chiar dacă legea dării în plată a adus fluctuații pe piața imobiliară, oamenii sunt în continuare interesați să-și cumpere o locuință, fie prin credit ipotecar, fie prin programul Prima Casă.

Am fost curioși să aflăm câți bani sunt dispuși să dea românii pe o locuință în București. Conform unui studiu realizat de portalul nostru, aceștia nu vor să plătească mai mult de 81.000 euro pentru un apartament în Capitală.

”În comparație cu anul trecut, unde aceștia (n.r. tinerii) erau dispuși să acorde 50.000 sau chiar 70.000 de euro pentru achiziționarea unei locuințe, acum această valoarea a scăzut la 40.000 sau chiar 50.000 de euro”, a declarat pentru Digi24, Adriana Gheorghe, Marketing Manager – DezvoltatorImobiliar.ro

Imediat după intrarea în vigoare a legii dării în plată, băncile au mărit avansul minim pentru creditele ipotecare. Ulterior, și-au dat seama că nu este o măsură bună și rând pe rând, instituțiile financiare au redus din avansul minim cerut celor care doreau o finanțare. Chiar și așa, oamenii așteaptă în continuare prețuri mult mai mici.

”Vreau să cumpăr un apartament cu 2 camere. Căutăm de o perioadă de 6 luni de zile, dar așteptăm și niște prețuri mai mici”, spune un viitor cumpărător.

Dezvoltatorii știu care sunt cerințele cumpărătorilor, însă prețurile reflectă în același timp și facilitățile pe care le oferă ansamblul respectiv. ”Apartamentele de 2 camere au un preț de pornire de la 80.000 de Euro. Includ în acest preț un loc de parcare la subsol și au o suprafață utilă de aproximativ 55 de metri pătrați. Majoritatea clienților au așteptări în jurul a 70.000 de euro”, spune Mihai Buliga, reprezentant dezvoltator.

Studiul realizat de portalul nostru mai arată că oamenii sunt dispuși să dea cel mult 68.000 de euro pentru o locuință dintr-o zonă semicentrală a Capitalei, 58.000 de euro pentru cartierele limitrofe și maximum 65.000 de euro pentru o locuință din apropierea Bucureștiului.

Cei mai mulți viitori cumpărători accesează site-urile de imobiliare de acasă, fiind atrași în special de tururi virtuale, foto și video. Pentru a veni în întâmpinarea acestora, portalul DezvoltatorImobiliar.ro lansează în luna martie, timp de o săptămână, Târgul Imobiliar Online Român– TIOR.

”Vizitatorii târgului vor fi la un click distanță de locuința visată, în mod gratuit. Peste o sută de ansambluri rezidențiale din toată țara vor fi prezentate virtual, pentru ca cei interesați să poată trăi experiența unei vizite adevărate, din confortul propriei locuințe. Estimăm peste 200.000 de vizitatori, un număr incomparabil cu orice târg imobiliar clasic”, mai spune Adriana Gheorghe, Marketing Manager DezvoltatorImobiliar.ro.

Mai multe detalii găsești pe pagina TIOR – Târgul Imobiliar Online Român.

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI