TIOR

513.000 de euro, pretul la care a fost vanduta o insula din Italia

513.000 de euro, pretul la care a fost vanduta o insula din ItaliaUn om de afaceri din Italia, interesat de imobiliare, a cumpărat insula Poveglia, din apropiere de Veneţia, cu suma de 513.000 de euro. Acesta a licitat cu peste 350.000 de euro mai mult decât Asociaţia Poveglia, care intenţiona să cumpere insula în leasing, pe 99 de ani.

 

Italianul Luigi Brugnaro a cumpărat o insulă abandonată din lagună Veneţiei, pentru suma de 513.000 de euro. Acesta are de gând să mai investească 20 de milioane de euro pentru a se asigura că noua sa proprietate va fi pregătită pentru vizitatori, în special veneţienii. Purtătorul de cuvânt al italianului a declarat că Brugnaro se va consulta cu primarul Veneţiei şi cu restul comunităţii oraşului înainte de a decide cum anume va investi suma în infrastructura insulei.

 

Despre insula Poveglia, din laguna Veneţiei

 

Poveglia este o insulă din laguna Veneţiei care se întinde pe o suprafaţă de 7,5 hectare. În trecut, această a avut rolul de post de apărare pentru Veneţia, iar din secolul al XX-lea a fost transformată într-un azil de nebuni. Există multe legende legate de Poveglia, cea mai cunoscută dintre ele cu sufletele chinuite ale bolnavilor de ciumă care ar fi fost adăpostiţi aici.

 

Sursa foto: jayepurplewolf.com

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI