TIOR

432 de milioane de euro investiti in Romania in S1 2014

432 de milioane de euro investiti in Romania in S1 2014Suma investită în România de către oamenii de afaceri în prima jumătate a anului 2014 a fost de 432 de milioane de euro, cel mai mult din ultimii 6 ani. Investiţiile imobiliare luate în calcul sunt cele în spaţii de birouri, de retail, spaţii industriale, proiecte rezidenţiale şi hoteluri.

 

După ce primul semestru al anului 2014 a fost unul foarte bun din punctul de vedere al investiţiilor imobiliare din România, pentru restul anului am putea avea rezultate în continuare bune. Circa 100 de milioane de euro sunt estimaţi să fie investiţi în ţara noastră în următoarele luni ale anului 2014. “Dincolo de creşterea volumelor investite, tranzacţiile în desfăşurare ne arată că numărul potenţialilor cumpărători interesaţi de proprietăţi prime în România este mai mare, ceea ce reflectă o creştere semnificativă a lichidităţii din piaţă”, este una dintre concluziile analiştilor imobiliari.

 

Cea mai importantă tranzacţie imobiliară din prima parte a anului 2014 în România a fost cumpărarea ansamblului Silver Mountain, din Braşov, de către BCR, pentru suma de 50 de milioane de euro. Totuşi, peste 60% dintre investiţiile imobiliare din România au vizat piaţă de spaţii birouri.

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI