3 efecte ale unei eventuale treceri la Noua Casa

24-03-2014 / Blog imobiliar

3 efecte ale unei eventuale treceri la Noua CasaCe se va întâmpla pe piaţa imobiliară dacă programul Noua Casă înlocuieşte Prima Casă? Vor scădea sau vor creşte preţurile locuinţelor? Creditarea va fi impulsionată, sau, din contră, se va reduce? Descoperă în continuarea articolului nostru 3 dintre potenţialele efecte ale programului Noua Casă.

 

1. Apartamentele şi casele vechi vor avea preţuri mai mici

 

Dacă Noua Casă va înlocui Prima Casă, atunci cu siguranţă că românii se vor orienta mai mult spre locuinţe noi, fapt care va duce la ieftinirea apartamentelor şi caselor vechi. De aceea, ne-am putea aştepta şi la o creştere a numărul de locuinţe noi, în ansambluri rezidenţiale.

 

2. Creditarea va fi impulsionată

 

Cel puţin la începutul unui eventual program Noua Casă, băncile din România vor fi mult mai deschise către creditare. Este de anticipat că foarte multe persoane, în special cele tinere, se vor grăbi să-şi achiziţioneze o locuinţa nouă, iar instituţiile financiare vor trebui să le pună la dispoziţie cele mai bune oferte de creditare.

 

3. Programul Nouă Casă va fi reconfigurat, pe scheletul Prima Casă

 

Cu siguranţă că un eventual Program Noua Casă va avea o mulţime de clauze diferite faţă de Prima Casă. Spre exemplu, limita de preţ pentru locuinţele noi care vor putea fi cumpărate printr-un astfel de credit ar putea creşte, pentru a favoriza achiziţia şi caselor, nu doar apartamentelor, care sunt ceva mai scumpe.

 

De asemenea, ne-am putea gândi şi la stabilirea unei limite de vechime pentru casele şi apartamentele eligibile pentru programul Noua Casă.

 

Deși pare realizabil, Noua Casă este văzut în continuare de către dezvoltatorii imobiliari din România doar ca un proiect, care va mai dura până se va concretiza (în cazul în care se va concretiza).

 

Această opinie este împărtășită și de Alina Necula, director vânzări și marketing Adama, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din România și din zona de sud-est a Europei: “Transformarea programului Prima Casă într-o inițiativă care să suina exclusiv sectorul rezidențial s-ar putea traduce ca un sprijin binevenit pentru această industrie, dar de la simpla anunțare a acestei inițiative până la concretizarea ei mai sunt etape de parcurs. Această transformare a mai existat la nivel de inițiativă și în programul guvernamental anterior, dar, în cele din urmă, nu s-a pus în practică, astfel că, momentan, nu putem decât să urmărim evoluția acestui proiect”, au fost cuvintele reprezentantului Adama, pentru www.dezvoltatorimobiliar.ro.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.