TIOR

2014, un an interesant din punct de vedere imobiliar

2014, un an interesant din punct de vedere imobiliar2014 a fost un an interesant din punct de vedere imobiliar pentru România. În total s-au înregistrat tranzacţii de 1,3 miliarde de euro, a doua cea mai ridicată valoare din istorie. În ultimul trimestru al anului au avut loc tranzacţii imobiliare de 514 milioane euro.

 

Sectorul imobiliar din România se află pe un trend pozitiv, după rezultatele înregistrate în anul 2014, când au avut loc tranzacţii de 1,3 miliarde de euro. Cele mai importante tranzacţii au fost achiziţia de către NEPI a Promenadă Mall pentru 148 de milioane de euro şi achiziţia de către P3 a Europolis Park, pentru mai mult de 100 de milioane de Euro.

 

De asemenea, vânzările de credite neperformante au adus un aport semnificativ la tranzacţiile realizate de-a lungul anului trecut, deoarece o parte din aceste credite au fost garantate cu proprietăţi imobiliare.

 

Anul trecut, cele mai multe tranzacţii imobiliare au vizat segmentul de retail (40% din numărul total), iar segmentul de spaţii birouri a reprezentatr 35% din volumul tranzacţiilor.

Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI