20% dintre locuintele din Romania, asigurate impotriva dezastrelor naturale

28-09-2016 / Blog imobiliar

20% dintre locuintele din Romania, asigurate impotriva dezastrelor naturaleDin păcate, doar 20% dintre locuinţele din România sunt asigurate împotriva cutremurelor, inundaţiilor şi alunecărilor de teren. Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) avertizează, în contextul celor mai recente cutremure din Italia și România, că numai o cincime dintre români au asigurare pentru locuințe, se arată într-un comunicat al companiei.

”Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) avertizează în privinţa ratei reduse a asigurărilor obligatorii împotriva dezastrelor naturale încheiate de proprietarii români, în contextul recentelor cutremure care au avut loc în Italia (Amatrice) şi România. Chiar dacă în România beneficiem de un sistem naţional de asigurare obligatorie a imobilelor, cu tarife modice, mai puţin de 20% dintre cele 8,9 milioane de locuinţe sunt asigurate prin poliţa obligatorie PAD”, apare în textul trimis.

Numărul poliţelor de tip PAD ar fi în creştere, dar încă se situează la un nivel redus. Conform statisticilor de la finalul lunii august 2016, numărul asigurărilor în vigoare a crescut cu 14,49% la 1,73 milioane, potrivit PAID.

”Din păcate, chiar locuitorii din zonele cu risc seismic ridicat sunt cei care nu îşi asigură casele. Prin urmare, în regiunea geografică Moldova, arie de impact pentru seismele cu epicentru în Vrancea, doar 15,89% din locuinţe sunt asigurate, în timp ce în Banat sau Dobrogea gradul ajunge la 26,81% şi respectiv 21,93%. În Capitală, gradul de cuprindere este de 38,51%, în mare parte stimulat şi de fondul imobiliar contractat în ultimii ani prin credite bancare.”, mai apare în comunicat.

Mai mult decât atât, ”în comparaţie cu alte ţări, precum Italia, unde proprietarii de locuinţe nu sunt protejaţi printr-un sistem naţional, în România avem poliţa PAD, care, pentru un tarif anual de 10 sau 20 de euro, acoperă despăgubiri în limita sumei de 10.000, respectiv 20.000 de euro. Din păcate, conştientizarea pericolului unui seism sau a altui tip de dezastru natural este mică, iar proprietarii aleg să nu încheie o poliţă de asigurare”, a susținut directorul general al PAID, Nicoleta Radu-Neacşu.

La nivel european, catastrofele naturale au făcut anul trecut, conform studiului SIGMA realizat de către Swiss RE, pierderi de 13 miliarde de dolari, dintre care doar 6 miliarde de dolari au fost asigurate, mai apare în comunicaturl transmis de PAID.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.