TIOR

1 din 5 locuinte din Romania are asigurare obligatorie

1 din 5 locuinte din Romania are asigurare obligatorie1 din 5 locuinţe din România are asigurare obligatorie, după primele 10 luni ale anului 2015. Aproximativ 1,53 milioane de case şi apartamente din ţara noastră beneficiază de asigurare PAID (poliţă de asigurare împotriva dezastrelor naturale).

 

După o creştere cu 45.000 de unităţi, numărul asigurărilor obligatorii de locuinţe din România a ajuns în octombrie 2015 la 1.536.329. În ţara noastră sunt 8,5 milioane de case şi apartamente, aşa că, procentual, sunt asigurate aproximativ 18% din imobile.

 

Cele mai multe locuinţe asigurate în România sunt, firesc, în mediul urban (74,2%), iar restul de 25,8% sunt în mediul rural. Majoritatea locuinţelor asigurate sunt cele cu structură de rezistenţă din beton armat, metal sau lemn, cu pereţii exterior din piatră, cărămidă arsă sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic (90,6%), iar restul sunt cele cu pereţii exterior din cărămidă nearsă sau material nesupus unui tratament termic sau chimic).

 

Bucureştiul are cele mai multe locuinţe asigurate (20% din total), iar în Muntenia şi Transilvania sunt, de asemenea, numeroase imobile care beneficiază de poliţe PAID (19%, respectiv 17%). La polul opus, în Maramureş, Bucovina şi Crişana sunt cele mai puţine locuinţe asigurate.

 

Costurile asigurărilor sunt de 10 euro pentru locuinţele de tip B şi de 20 euro pentru locuinţele de tip A.

 

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI