TIOR

VIDEO inedit cu Cazinoul din Constanta

VIDEO inedit cu Cazinoul din ConstantaCazinoul din Constanța rămâne una dintre cele mai emblematice clădiri ale orașului de la malul mării. Chiar dacă de-a lungul anilor s-au mai făcut reabilitări, clădirea arată în momentul de față ca un loc uitat de lume. Din păcate, autoritățile nu au niciun plan pentru restaurarea monumentului de o arhitectură rară.

Ce n-au reușit autoritățile, a reușit un spot publicitar. Luminată de efecte speciale, impresionanta clădire prinde viață.

Priviți!

Construcția unei clădiri cu funcții asemănătoare marilor cazinouri europene a început prin anul 1904. Inițial, planurile au fost întocmite de către arhitectul Petre Antonescu, care proiectează o clădire al cărei stil arhitectonic se inspira din tradițiile artei românești. Sub influența cosmopolitană a cazinourilor epocii în stil Art Nauveu, edificiul constănțean este terminat în 1910, când este și inaugurat iar în 1912 se fac ultimele retușuri. Presa locală a criticat atât durata mare a lucrărilor, cât și aspectul rezultatului final, pe care ziarul Conservatorul îl descria ca o „matahală împopoțonată cu tot felul de zorzoane”.

Faleza pietonală este impresionantă și merită măcar o dată în viață să admirați priveliștea care îți taie respirația.

Pentru mai multe locuri, oameni și povești interesante vizitați secțiunea noastră Fabricat în România.

Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI