TIOR

Scumpirea carburantilor in locul taxei auto

Scumpirea carburantilor in locul taxei auto Taxe fabricate în România. Se pare că există un șablon pentru fiecare guvern care vine la conducerea țării: taxe noi, fără să le reducă pe cele vechi. Ce propune guvernul tehnocrat? Eliminarea Taxei Auto, cunoscută și sub numele de ”Timbrul de mediu”. Nu vă bucurați!

Dispare taxa auto, dar se scumpesc carburanții. Conform unor surse citate de cursdeguvernare.ro, ”Timbrul de mediu“, taxă plătită la înmatricularea unei maşini second-hand, ar putea fi inclusă în preţul combustibililor, respectiv un plus de 5 bani pe litru.

Din 2013, cei care înmatriculau un autovehicul nou pe teritoriul României, a unuia second-hand importat sau schimbau proprietarului maşinii deja înmatriculate, erau obligați să plătească acest timbru, dacă înainte nu a fost achitată o taxă similară. Însă la începutul lunii iunie 2016, Curtea Europeană de Justiție a stabilit că ”timbrul de mediu” este ilegal.

În luna iulie, ministrul Mediului, Cristiana Paşca-Palmer, anunța alcătuirea unui grup de analiză interministerial, care să elaboreze o variantă corectă şi echitabilă atât pentru cetăţeni, dar şi pentru mediu.

Banii colectați prin adaosul la carburant ar ajunge în conturile administrate de Ministerul Mediului, minister care are de restituit taxele percepute până acum, spun aceleași surse citate. Câți bani are de dat înapoi Ministerul Mediului? Potrivit unor estimări, statul ar avea de returnat aproximativ 1.5 miliarde de euro.

Primul Guvern care a introdus o asemenea taxa a fost cel condus de Călin Popescu Tăriceanu, iar aceasta avea ca scop limitarea importurilor de autoturisme second-hand.

 

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI