PROIECT: Bucuresti port la Dunare

17-10-2016 / Fabricat in Romania

canal dunare-bucurestiPrimarul general al Capitalei, Gariela Firea, vine cu o altă idee îndrăzneață pentru București. Edilul vrea ca municipalitatea să preia dezvoltarea proiectului ”București – port la Dunăre”. Urmează să fie făcute studii de fezabilitate și să fie atrase fonduri Europene. În acest fel, Capitala ar avea o cale navigabilă printr-un canal care să conecteze râul Dâmbovița la fluviul Dunărea.

„Vreau să continuăm acest proiect, să preluăm responsabilitatea realizării lucrărilor în Bucureşti, iar investiţia să devină o prioritate pentru Capitală. După discuţiile pe care le vom avea cu reprezentanţii unităţilor administrativ - teritoriale responsabile, şi după întocmirea documentaţiei necesare vom putea demara procedurile pentru obţinerea cofinanţării proiectului din fonduri UE. Avem deja sprijinul Comisarului European, Corina Creţu pentru realizarea acestui proiect important”, a spus Primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Proiectul a fost dezbătut într-o ședință la care au participat cei care au făcut studiul de fezabilitate din 2012 şi 2013, dar şi angajaţii fostului Institut de Proiectări pentru Transporturi Auto, Navale și Aeriene, autorii proiectului realizat înainte de 1989.

Primăria Capitalei spune că este nevoie și de implicarea autorităţilor locale din judeţele Giurgiu, Ilfov şi Călăraşi, care pot beneficia de numeroase avantaje ale acestei investiții. În plus, primăria mai spune că și Ministerul Transporturilor, Ministerul Energiei şi Ministerul Dezvoltării au un rol important în acest proiect.

Valoarea întregii investiții se ridică la aproximativ un miliard de euro. Construcția canalului Dâmboviţa – Dunăre a început în 1986, dar a fost abandonată imediat după Revoluție.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.