TIOR

Palatul Stirbey este de vanzare

Astăzi, la Fabricat în România, vă propunem o vizită la Palatul Știrbey, situat la 15 kilometri de București, pe malul lacului Buftea. Pentru cei care l-au vizitat până acum și s-au îndrăgostit de atmosfera palatului, trebuie să știe că acesta este de vânzare. Domeniul are o suprafață totală de 24 de hectare și cuprinde construcții noi, destinate evenimentelor pentru publicul larg, precum Sala Regina Maria, pe o suprafaţă de 1.000 mp, cu 400 de locuri de parcare, ridicată în 2008, sau Pavilionul de Vară, realizat în 2007.

Potrivit reprezentaților agenției imobiliare în portofoliul căreia se află proprietatea, statul român nu și-a exercitat încă dreptul de preemţiune. La ce se referă dreptul de preemţiune? DEX-ul spune că: ”privilegiu pe care îl are cineva printr-un contract sau printr-o lege, la o vânzare-cumpărare, de a fi, în condiții egale, cel preferat dintre mai mulți cumpărător.”

Știați că..

Construcția palatului situat în Buftea a început în 1850, la ordinele domnitorului Barbu Dimitrie Știrbey. Inițial, palatul a fost prevăzut sub formă de culă, adică o clădire în formă de turn, cu baza dreptunghiulară. Ulterior, urmașii domnitorului au adăugat două etaje, plus alte modificări importante care se încadrau în tonurile arhitecurale de la acea vreme. Construcția a fost terminată de fiul domnitorului în 1863. Cel care s-a ocupat de arhitectura palatuli a fost arhitectul Joseph Hartl, supervizat de Michel Sanjouand, care construise și Palatul Știrbei de pe Calea Victoriei din București.

Lângă palat se poate vedea și capela familiei, construită între anii 1850-1890 în stil neogotic, după proiectul arhitectului austriac baron Theophil von Hanse. Aici se găsesc mormintele domnitorului Barbu Dimitrie Știrbey Voievod, al prințului Barbu Alexandru Stirbey și ale rudelor acestora.

Elvila
TIOR

907.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI