TIOR

Lacul Sfanta Ana - lacul din vulcanul stins

Astăzi, la Fabricat în România vă propunem o evadare în Ținutul Secuiesc. Lacul Sfânta Ana este singurul lac din Europa de Est care s-a format pe craterul unui vulcan stins din județul Harghita, aflat în Masivul Ciomatu. Este situat la o altitudine de aproximativ 950 de metri, iar adâncimea maximă se apropie de 6 metri.

Ce poți face la Lacul Sfânta Ana

Pe langă numeroasele trasee turistice din împrejurimi, poți face plimbări cu barca pe lac și chiar o baie pe timp de vară. Apa este foarte curată și poate fi comparată cu apa distilată. Pentru că nu este oxigenată, nicio vietate nu trăiește în mediul acvatic. Există și o mlaștină, unde solul este foarte instabil, drept urmare se recomandă pășirea cu marea atenție pe poteca traseului din inima pădurii. Din punct de vedere al florei, cele mai spectaculoase sunt plantele carnivore. În plus, muți turiști vin și în pelerinaj la capela din lemn aflată la marginea lacului, construită încă din secolul al XII-lea.

Legende

Numele singurului lac vulcanic din România, a fost dat de legenda care spune că un boier al locului a înhămat 12 fete frumoase la caleaşca sa, printre care se afla și Ana. Aceasta nu a reușit să suporte durerea și s-a rugat la Dumnezeu ca muntele boierului să dispară, cu tot cu cele 12 fete. Ruga a fost îndeplinită, iar povestea spune că lacul s-a format din lacrimile de durere ale fetelor. Pe de altă parte, o altă legendă spune că o fată pe nume Ana urma să se căsătorească obligată de familie. Ana nu dorea acest lucru, drept urmare în seara nunții a fugit și s-a aruncat în lac, trupul nefiind găsit nici până astăzi. O altă legendă spune că femeile care nu pot avea un copil, dar vor foarte mult, își pot îndeplini visul printr-un pelerinaj la Lacul Sfânta Ana. De menționat este și ecoul foarte puternic din zona de nord a lacului, dar și vârtejurile care sunt periculoase pentru cei care vor să înoate.

Cum ajungi la Lacul Sfânta Ana

Lacul Sfânta Ana este la o distanţă de 55 km de Municipiul Miercurea Ciuc, 48 km de Municipiul Sfântu Gheorghe, respectiv 33 km de oraşul Târgu Secuiesc. Cel mai apropiat oraș este Băile Tușnad, la aproximativ 24 de km, un drum care se parcurge în aproape 39 de minute.

Pentru mai multe locuri spectaculoase din România acceseaza secțiunea noastră, Fabricat în România.

Sursa foto: infotravelguide.ro, szentanna-to.ro, imperialtransilvania.com, munte.info 

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI