TIOR

Delta Vacaresti din Bucuresti - salbaticul urban

Încă din luna mai, Delta Văcăreşti a primit din partea Guvernului statutul de parc natural şi arie naturală protejată. Astfel, România este singura țară din Europa care are un parc natural urban pe o suprafață de 186 de hectare. Dacă iți dorești o casă langă oaza de natură din inima Bucureștiului, noi îți recomandăm secțiunea ansambluri rezidențiale.

Cum s-a format?

Inițial, Lacul Văcărești a fost parte din dorința regimului comunist de a amenaja diferite complexe pe râul Dâmbovița. Parcul trebuia să facă parte din sistemul hidrologic de apărare al Bucureștiului împotriva inundațiilor. Lucrările au început în anul 1986, dar au fost oprite după revoluție.

Tot aici era și mânăstirea Văcăreşti, monument de artă medievală, ctitorită de Nicolae Mavrocordat la 1724, transformată în închisoare pentru revoluţionarii de la 1848. Din cauza cutremurului din 1977 a fost închisă, dar biserica pictată şi o parte din chilii au supravieţiut şi chiar au fost fost restaurate pentru a deveni muzeu de artă medievală. Din păcate regimul comunist a demolat mânăstirea.

Ce găsim în Delta Văcărești?

În ultimii 22 ani s-a format un ecosistem acvatic cu întinderi de mlaştini, ochiuri de apă, stufăriș, crânguri de sălcii, cuiburi din plopi, perdelele de trestie și stuf ce mărginesc lacul. Totodată putem vedea cum păsări de baltă își fac cuibul și să se înmulțesc aici, dar și mai multe specii de reptile, insecte și broaște și chiar mamifere. Aproape de inima Bucureștiului se pot vedea și vedea vulpi, dihori, țestoase de apă, șerpi, pești dar și păsări rare, aproape la fel ca în Delta Dunării.

Planuri de viitor

Autoritățile vor să tranforme parcul Văcărești în cel mai frumos parc din Capitală. Activiștii de mediu spun că este necesară o investiție de până la 15 miloane de euro. Au început deja lucrările pentru a scoate gunoaiele din rezervație, dar și pentru a stopa incendiile de vegetație. Pe de altă parte, odată cu statutul de arie protejată, braconajul este interzis prin lege.


Sursa foto: parcvacaresti.ro, romaniaresponsabila.ro, ordineazilei.ro, igloo.ro

Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI